25.11.2014, 01:21 UTC+1  

You are not logged in.

Dear visitor, welcome to Battletracker.com. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

 

Hybrid08

Recruit

Posts: 3

Awards: 0 / 24

1

21.02.2008, 23:41

Inadequate O/S Privileges

I just recently got a new computer and installed BF2. Well after downloading the full 1.41 patch I tried to get online and play and every server I go into gives me this message that I have "Inadequate O/S Privileges" and kicks me. I really don't want to go through the annoyance of reinstalling BF2 if I don't have to. If someone could help me out I would appreciate it.

Posts: 1,427

Awards: 0 / 24

Thanks: 5 / 2

2

21.02.2008, 23:57

Are you running Vista, if so you have to run BF2 as administrator.

Hybrid08

Recruit

Posts: 3

Awards: 0 / 24

3

22.02.2008, 09:16

Yes I am. I literally just got my computer yesterday. I have the only account so I should have administrator on it. Can you tell me how to set that up so I am admin?

SkAnKwOn

Walk'n'skanK

Posts: 1,160

Awards: 7 / 24

Thanks: 77 / 80

4

22.02.2008, 10:14

Right click the BF2 icon and select "Run as Administrator" .. or you could turn off UAC in Control Panel. ;)

Had same problem on my new PC when I got it a month ago.

I wonder if you will get the "BF2 memory error" problem too? :S
°º¤º°°º¤º°

Zakarian

Recruit

Posts: 1

Awards: 0 / 24

5

27.03.2008, 21:59

Tried the admin thing. Doesnt help.

RayZorback

Recruit

Posts: 1

Awards: 0 / 24

6

03.09.2008, 18:43

Figured it out

I hope you have figured it out by now, but for the sake of all those others who are googleing this topic...
I did.
I'm assuming you are running VISTA because I had the same problem.
1st. Uninstall everything.... then reinstall everything. USE THE DEFAULT Directories!
Don't install punk buster until you have the 1.41 patch.
Then download the punk buster setup and install that. Use ALL of the default directories.
Then, right click on the Play Battlefield 2 and click "Run As Administrator"
That should do the trick.

Numikro

Recruit

Posts: 1

Awards: 0 / 24

7

25.10.2008, 19:59

Are you running Vista, if so you have to run BF2 as administrator.
I'm running Vista, and running BF2 as administrator, still BF2 doesn't work. So that ain't the problem...

Posts: 2

Awards: 0 / 24

Thanks: 0 / 1

8

14.06.2009, 11:39

Insufficient O/S Privileges

this is from the punkbuster web site:

I keep getting kicked by PunkBuster for "s"?

Download and run this file from any location, it will check for adware that stops you from being able to play on PB servers. The VX2 adware edits your user rights when it infects your computer, and many programs do not repair this when they remove it.

http://www.greyknight17.com/spy/VX2Finder(126).exe

Click the "Find VX2.betterinternet info" button to make sure that you don't have this adware. If there are no files listed, go on to the last step. If you find the adware files, (it is usually 3 random named dll files) Select all the files found.

Press 'Delete These Files'. The program will delete all files but one that will be deleted on reboot. Allow program to reboot. Once Restarted:

Press 'Guardian.reg'.
Press 'User Agent'.
Press 'Restore Policy'.
Clicking on "find vx2.BetterInternet info" again should show all fields blank.
If you have no adware files, just click on the "Restore Policy" Button

i hope this helps.

TOWER554

Private

Posts: 86

Awards: 0 / 24

Thanks: 0 / 29

9

29.08.2009, 01:29

That should solve the issue.........
Right click the BF2 icon and select "Run as Administrator" ..

FlyOrDie

Where have my stars gone?

Posts: 1,358

Awards: 0 / 24

Thanks: 3 / 0

10

30.08.2009, 03:28

That should solve the issue.........
Right click the BF2 icon and select "Run as Administrator" ..


Try updating drivers and PunkBuster also from www.evenbalance.com
Intel Core i7 2600 @ 3.4GHZ
Kingston HyperX T1 2133mhz 8GB
2 x Powercolor 6870 1GB
ASUS P8P67 Deluxe Mobo
2TB WD Caviar Black 7200RPM
Coolermaster HAF X case
Silverstone Strider 1000W PSU
Razer Deathadder mouse
Razer Blackwidow keyboard
Roccat Kave 5.1 headset
AOC 24" + Samsung 23" screens
Razer Goliathus mousepad

TOWER554

Private

Posts: 86

Awards: 0 / 24

Thanks: 0 / 29

11

12.09.2009, 20:51

If you get kicked for the following reason (
Inadequate O/S Privileges) that has nothing to do with his Drivers or Punkbuster its because he needs to do the following
Right click the BF2 icon and select "Run as Administrator" ..
That should solve the issue.........
Right click the BF2 icon and select "Run as Administrator" ..


Try updating drivers and PunkBuster also from www.evenbalance.com

SkAnKwOn

Walk'n'skanK

Posts: 1,160

Awards: 7 / 24

Thanks: 77 / 80

12

24.09.2009, 17:17

Loooking at the amount of views this thread has had, and the amount of similat posts I've seen over last couple of years.

Shouldn't this thread be STICKIED! :D
°º¤º°°º¤º°